گفتگوی اختصاصی صاحب امتیاز و مدیر مسئول نشریه بین المللی شش زبانه سهند آذربایجان، نشریه سراسری نظم گستر سهند و پایگاه خبری چهار زبانه سهند آزادی با جناب آقای دکتر امیر حسین بهداد مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی
در محضر با سعادت یکی از مدیران کلی که موفقیت ، ولایت مداری ، انقلابی و شایستگی ایشان با توجه به اخذ لوح های تقدیر این اداره کل که اخذ عنوان برتر را در جشنواره شهید رجایی به خود اختصاص داده می باشیم .
آقای دکتر لطفا ضمن معرفی خودتان برای مخاطبین عزیز از سوابق کاریتان نیز توضیحاتی را بیان فرمائید.
ضمن عرض سلام و خسته نباشید خدمت هموطنان گرامی و هم استانی های عزیز و دست اندر کاران نشریه بین المللی شش زبانه سهند آذربایجان که در راستای تنویر افکار عمومی و انعکاس فعالیتهای صورت گرفته توسط اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی در جهت تضمین سلامت و بهداشت فراورده های دامی و نیز اقدامات پیشگیرانه بیماری های مشترک انسان ودام این فرصت را در اختیار بنده قرار دادند مراتب امتنان و تشکر خود را اعلام می نمایم .
جناب آقای دکتر بهداد لطفا در رابطه با کشف و معدوم سازی 2800 کیلو گرم فرآورده های خام دامی غیر بهداشتی و هشت و نیم تن تخم مرغ فاسد خواهشمند است توضیحاتی را در این مورد مبذول فرمائید.
نظر به اهمیت بهداشت و سلامت فراورده های دامی ،طیورو آبزیان و نیز بیماریهای مشترک بین انسان و دام نظارت های سختگیرانه ای توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان آ.ش صورت می گیرد و در تمام شهرستانها مراکز عرضه محصولات کشتارگاهی از مرحله ورود دام به کشتارگاه ،ذبح و بسته بندی توسط مسئولین فنی با جدیت کنترل شده و بعداز تایید نهایی جهت مصرف اجازه خروج و پخش داده می شود.
طبق گزارشات این اداره کل در سال94/ 318 تن ،درسال95/ 388 تن ، در سال 96 / 480 تن ودر سال 97/ 323 تن فراورده های خام دامی غیر بهداشتی و آلوده در سطح استان کشف و معدوم شده است .
2800 کیلو گرم تخم مرغ فاسد دپو شده در یکی از مراکزهم با اخذ مجوز قانونی از مراجع قضایی و همکاری مسئولین واحد مزبور ضبط و معدوم گردیده است.
البته باید خاطر نشان کرد متاسفانه در بعضی از ماههای سال یعنی ماه مبارک رمضان و ایام محرم و صفر بعلت افزایش تقاضای بازار مصرف احتمال برخی تخلفات دور از انتظار نیست لذا با تشدید اقدامات نظارتی سعی بر آن شده است حدالامکان جلوی تخلفات گرفته شده و با متخلفان برخورد شود.
امسال در عید قربان هم با همکاری شهرداری و سازمان میادین شهرداری در راستای جلوگیری از خرید وفروش دامهای آلوده توسط ناظرین بهداشتی چند نقطه از شهر تعیین گردید و دامهای آلوده از چرخه دادوستد خارج شدند. با توجه به عملکرد موفق این طرح از طرف نماینده ولی فقیه و امام جمعه محترم شهرستان تبریز مورد تقدیر قرار گرفت. لذا امیدواریم که با اقدامات پیشگیرانه و نظارتی دقیق و مستمر از فعالیت افرادی که بخاطر سودهای نامشروع بهداشت و سلامت جامعه را به خطر می اندازند برخورد شده و میزان کشفیات فراورده های آلوده و غیر بهداشتی را به صفر برسانیم.
آقای دکتر اقدامات پیشگیرانه ای که در خصوص بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان در این اداره کل صورت گرفته است لطفا توضیحاتی را بیان فرمائید
یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام تب کریمه کنگوست که جهت مقابله با این بیماری مهلک در سطح استان تدابیر پیشگیرانه ای اتخاذ شده است . واکسیناسیون دام و طیور و تجهیز کشتارگاه های استان به سیستم پیش سرد که در صورت ذبح حیوان آلوده با کمک این سیستم ویروس ناقل بیماری از بین رفته و گوشت سالم روانه بازار می شود و به جرات میتوان گفت در زمینه مهار بیماری تب کریمه کنگو استانی امن و سالم داریم. در بحث مبارزه با بیماری هاری، سل، مشمشه و آنفولوانزای فوق حاد پرندگان هم اقدامات شایان توجهی توسط این اداره کل با همکاری سایر نهادها صورت گرفته است.
در مورد بیماریهای تب مالت در جوامع انسانی با توجه به مصرف انواع لبنیات چه اقدامت لازم جهت پیشگیری این نوع بیماری انجام شده است ؟
تب مالت یکی از بیماریهای است که با مصرف مواد لبنی آلوده به انسان منتقل میشود ودر شرایط حاد میتواند منجر به مرگ انسان شود . طبق گزارشات از سال 91 تا اواخر سال 93 تعداد مبتلایان به این بیماری در سطح استان روند رو به رشدی داشته است اما از اواخر سال 93 با اقدامات انجام گرفته توسط اداره کل دامپزشکی بمدیریت اینجانب و واکسیناسیون دامها، اطلاع رسانی و ارتقاء سطح آگاهی مردم در زمینه عدم مصرف مواد لبنی غیر بهداشتی این روند متوقف و سیر نزولی داشته است .
با توجه به فروش غیر مجاز فرآورده های خام دامی (گوشت مرغ، گوشت گوسفند، گاو و ماهی) در کنار خیابان ها با خودروهای متفاوت ، هموطنان جهت اطلاع دادن این موضوع به اداره کل با چه شماره ای تماس گرفته و موضع را اطلاع رسانی نمایند و چه تمهیداتی در خصوص فروش غیر مجاز به این نوع ، انجام داده شد است؟
هموطنان و شهروندان عزیز می توانند در صورت مشاهده، شکایات خود را با شماره تلفن1512 اطلاع رسانی نمایند تا مراتب توسط اداره کل دامپزشکی پیگیری و با متخلفان برخورد شود. لازم به ذکر است برای داشتن جامعه ای سالم اطلاع رسانی و همکاری مردم می تواند کمک موثری در زمینه کشفیات و معدوم سازی فراورده های دامی آلوده باشد.
در ادامه لازم به ذکر است اداره کل دامپزشکی استان در جشنواره شهید رجایی عنوان عنوان برتر را به خود اختصاص داده است و این مهم اتفاق نیفتاده مگر با همت و تلاشهای شبانه روزی پرسنل و کارکنان این مجموعه که علیرغم مشکلات و خطراتی که در طول دوران خدمتشان با آن مواجه هستند در جهت ارتقاء بهداشت ، پیشگیری و نظارت بی شائبه فعالیت نموده اند.
جناب آقای دکتر امیر حسین بهداد مدیر کل دامپزشکی استان آذرباجان شرقی ، به عنوان سخن آخر برای هموطنان عزیز مطالبی دارید بیان بفرمائید.
بنده همیشه مثال زده ام ، دامپزشکی شبیه اکسیژن هست ، اکسیژن تا زمانی که وجود دارد کسی قدر آن را نمی داند چون همیشه هست . ولی آن زمانی که اکسیژن کم یا قطع می شود آن موقع قدر آن را می دانیم. دامپزشکی همیشه به بهترین نحو وظایف خود را انجام داده ، همکاران دامپزشکی از صعب العبورترین روستا ها برای واکسیناسیون دام ها عبور کرده و خدمات بی منتنی را ارائه داده اند و شاید به چشم نیامده است ، قدر این نعمت را بدانیم . ولی اگر خدمات دامپزشکی حتی به صورت کم انجام نگیرد جامعه با مشکلات عدیده بهداشتی، اقتصادی، کمبود مایحتاج اولیه زندگی و حتی مشکلات سیاسی و امنیتی مواجه خواهد شد ولی خدا را شاکریم که توانسته ایم این وظایف را به نحو احسن انجام بدیم تا شاهد مشکلات نشویم ، بنده در این حوزه از همه عزیزان رسانه ها تقاضای کمک و یاری دارم که با اطلاع رسانی صحیح و سالم به هر چه بهتر شدن خدمات به مردم و جامعه ما را یاری رسان باشند.
بنده مجدد از فرصتی که در اختیار دامپزشکی استان قرار دادید تشکر میکنم و زحمات شما قطعا خدماتی است در راستای ارتقاء بهداشت عمومی جامعه که نقش اساسی دارد و مطمئن هستم علاوه بر اجر دنیوی ، قطعا اجر اخروی در پیشگاه پروردگاه متعال خواهد داشت .
تشکر و سپاسگزاری از محبتهای جناب آقای دکتر جهت گفتگوی اختصاصی و اطلاع رسانی برای مردم و هموطنان عزیز.
نظر دهید