در اولین جلسه کارگروه غذای حلال استان آذربایجان شرقی در سال 1402 مطرح شد:
لزوم ساماندهی استفاده از نشان استاندارد حلال بر روی محصولات غذایی
اولین جلسه کارگروه غذای حلال استان آذربایجان شرقی در سال 1402 با حضور اعضای این کارگروه در اتاق جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین نجفی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان با اعلام این مطلب که امروز مردم بر خلاف زمان سابق که خود بر اساس مبانی فقهی از حلیت مواد غذایی بویژه مواد گوشتی استعلام و اطمینان حاصل می کردند، اظهار داشت: اکنون مردم به حاکمیت و نظارت حکومتی اعتماد می کنند، یعنی مردم در خرید محصولات غذایی خود به نشان ها و علامت های روی محصول که توسط ادارات نظارتی بر روی محصولات درج می شود اعتماد نموده و از حلال بودن آنها اطمینان حاصل می کنند، لذا این امر مسئولیت ادارات زیربط را چندین برابر می کند تا در نظارت های خود دقت کافی داشته باشند.
وی همچنین به درج انواع مختلف نشان های حلال بر روی انواع محصولات غذایی اشاره نمود و افزود: "نشان استاندارد حلال" فقط با حضور ناظرین شرعی و بهداشتی به شرکت ها صادر می شود و بدون رعایت این اصل هیچ شرکتی نباید از "نشان استاندارد حلال" بر روی محصولات خود استفاده کند و اداره استاندارد به عنوان متولی صدور "نشان استاندارد حلال" باید این قضیه را سریع پیگیری و با متخلفان برخورد قانونی انجام دهد.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین از ادارات مربوطه بویژه اداره شیلات و اداره کل دامپزشکی استان خواست تا نسبت به بازرسی و کنترل مراکز عرضه آبزیان اقدامات جدی انجام دهند و در صورت صحیح بودن گزارشات مبنی بر عرضه آبزیان حرام در این مراکز با متخلفان برخورد قانونی انجام دهند .
در ادامه این جلسه دکتر امیر حسین بهداد مدیر کل دامپزشکی استان ضمن تشکر از برگزاری جلسات کمیسیون غذای حلال در شهرستان ها با توجه به اهمیت فرهنگ سازی غذای حلال و نیز موثر بودن جلسات کمیسیون غذای حلال، بر ادامه این روند در سال جاری تاکید نمود.
وی همچنین در مورد عرضه آبزیان حرام در سطح استان که گاهی اوقات گزارش می شود اظهار داشت : در استان آذربایجان شرقی این نوع آبزیان پرورش داده نمی شوند و معلوم است که از سایر استان ها، بویژه استان های ساحلی جنوبی به استان ما و به صورت قاچاقی وارد می شوند، لذا لازم است حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان از طریق دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشور اقدامات جدی نسبت به اعمال کنترل های شدید در بنادر و صیدگاههای جنوب مکاتبه و مطالبه نماید.
دکتر بهداد همچنین بر هماهنگی و همکاری بیش از پیش ناظرین بهداشتی و ناظرین شرعی در کشتارگاههای تاکید نمود .
دکتر ملایری نماینده اداره کل استاندارد و "کارشناس نشان استاندارد حلال" نیز در سخنانی اظهار داشت: سازمان استاندارد تنها مرجع صادر کننده نشان استاندارد حلال کشور می باشد که طبق قوانین و ضوابط با همکاری دفتر نمایندگی ولی فقیه وزارت جهاد کشاورزی و در استان حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی اقدام به صدور مجوز نشان حلال به شرکت های متقاضی می کند.
وی با اشاره به درج نشان های متفاوت حلال بر روی محصولات غذایی اذعان داشت: به شرکت هایی که از نشان های استاندارد متفرقه غیر از نشان ملی استاندارد حلال کشور استفاده می کنند تذکر داده شده است که نشان مذکور را حذف نموده و اگر می خواهند از نشان استاندارد استفاده کنند لازم است روال قانونی آن را طی کرده و از اداره کل استاندارد "نشان استاندارد حلال" کشور ایران را دریافت نمایند.
مهندس گوزلی رئیس اداره شیلات استان با تاکید بر لزوم نظارت جدی در برخی مزرعه های پرورش ماهی بویژه سد خداآفرین اظهار داشت: اداره شیلات جهت ارائه نظرهای تخصصی در مورد تشخیص نوع آبزیان از حیث مصادیق ماهی های حلال گوشت یا حرام گوشت، آماده همکاری با همکاران حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان و اداره کل دامپزشکی استان می باشند.
نظر دهید