طی 6 ماهه نخست سال 1403 توسط اداره کل دامپزشکی استان صورت گرفت:
صادرات بیش از 7 و نیم میلیون کیلوگرم انواع فرآورده های خام دامی از استان آذربایجان شرقی به کشورهای مختلف
استان آذربایجان شرقی در شش ماهه اول سال 1403 موفق به صدور مجوز صادرات، واردات و ترانزیت برای مقادیر قابل توجهی از خوراک دام و فرآوردههای خام دامی به کشورهای ترکیه، ویتنام، قزاقستان، عراق، ترکمنستان، افغانستان، آذربایجان و کانادا شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، دکتر یحیی شیریپور، مدیر کل دامپزشکی استان، در این گزارش به جزییات گواهیهای صادرات، واردات و ترانزیت این استان پرداخت و گفت: آذربایجان شرقی به عنوان یک قطب مهم در تولید دام و فرآوردههای دامی در کشور، به تأمین نیازهای بازارهای داخلی و خارجی کمک شایانی میکند.
وی اظهار داشت: بر اساس آمار ارائه شده توسط اداره قرنطینه و امنیت زیستی، گوشت گاو و گوساله منجمد وارداتی با حجم بیش از 8 میلیون کیلوگرم از برزیل و گوشت گاو و گوساله وکیوم شده گرم، به مقدار 14 میلیون کیلوگرم نیز پس از انجام آزمایشات بهداشتی تخصصی، توسط آزمایشگاه های دامپزشکی، مجوز ورود به کشور را دریافت نموده اند.
مدیر کل دامپزشکی استان همچنین صادرات تخم مرغ خوراکی به مقدار نزدیک به 3 میلیون کیلوگرم به کشورهای عراق و ترکمنستان و پودر گوشت به حجم نزدیک به یک و نیم میلیون کیلوگرم به کشورهای ترکیه، امارات و افغانستان از دیگر موفقیتهای استان به شمار میرود.
دکتر شیریپور ادامه داد: ما همچنین گواهی صادرات برای پای و پنچه مرغ به مقدار یک میلیون و 57 هزار کیلوگرم به کشورهای ویتنام و قزاقستان صادر کردهایم، در بحث واردات، استان آذربایجان شرقی ذرت دامی (غیرتراریخته) با حجم 17 میلیون و 700 هزار کیلوگرم از کشورهای روسیه، ترکیه و گرجستان و کنجاله سویا (از دانه غیرتراریخته) به مقدار بیش از چهار و نیم میلیون کیلوگرم از آرژانتین وارد کرده است.
مدیر کل دامپزشکی استان در پایان اظهار داشت: تمام اقدامات که توسط همکاران اداره کل دامپزشکی استان در زمینه تسهیل صادرات و واردات فرآورده های خام دامی، طی 6 ماه اخیر، انجام گرفته است، نشاندهنده تلاشهای مستمر این اداره کل در جهت توسعه اقتصادی و تجاری در حوزه دام و فرآوردههای خام دامی است و ما متعهد به ارتقاء کیفیت محصولات با منشا دامی و تسریع در ارائه گواهیهای صادره و نظارت بر فرآیندهای صادرات، واردات و ترانزیت خواهیم بود.
نظر دهید