چهارشنبه 27 خرداد 1405

flag
  • 1405/03/24 - 07:46
  • تعداد بازدید : 46
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

پوشش واکسیناسیون شاربن شترها در آذربایجان شرقی با تزریق ۷۷۱ دُز طی سال 1404 تا کنون

اداره‌کل دامپزشکی آذربایجان شرقی همزمان با پایش مستمر واحدهای پرورش شتر، برنامه‌های پیشگیرانه واکسیناسیون و مبارزه با انگل‌های خارج بدن دام را در چند شهرستان استان اجرا کرد تا از بروز بیماری‌های خطرناک و خسارت به سرمایه‌های دامی جلوگیری شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، مهدی حامی مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی با اعلام این خبر اظهار داشت: در استان آذربایجان شرقی حدود ۷۴۰ نفر شتر در شهرستان‌های تبریز، شبستر، اسکو، هریس، میانه، کلیبر و مرند در روستاها و مزارع پرورش شتر نگهداری می‌شوند که اداره‌کل دامپزشکی استان طی سال ۱۴۰۴ تا به امروز بیش از ۷۷۱ دُز واکسن شاربن را برای این دام‌ها تزریق کرده است. وی افزود: همچنین در همین بازه زمانی، ۳۵۰ نفر شتر نیز در راستای مقابله با انگل‌های خارج بدن دام تحت سمپاشی بدن قرار گرفتند.

حامی با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه در جمعیت شتر استان گفت: بیماری‌هایی مانند شاربن از جمله بیماری‌های مشترک و قابل انتقال بوده و اجرای واکسیناسیون هدفمند، به‌ویژه در مناطق نگهداری و جابه‌جایی دام، نقش مؤثری در کاهش خطر و حفظ سلامت دام و بهره‌برداران دارد.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه مبارزه با انگل‌های خارج بدن دام در افزایش تولید و کاهش تلفات اثرگذار است، افزود: سمپاشی بدن ، از انتقال برخی عوامل بیماری‌زا توسط کنه‌ها و سایر انگل‌ها جلوگیری می‌کند و به بهبود وضعیت عمومی گله‌ها کمک می‌کند.

وی از دامداران و بهره‌برداران خواست برای اثربخشی بیشتر برنامه‌ها، همکاری لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی داشته باشند و توصیه کرد هرگونه جابه‌جایی دام با هماهنگی شبکه‌های دامپزشکی انجام شود، واکسیناسیون‌ها طبق برنامه ادامه یابد و در صورت مشاهده علائم غیرعادی مانند تب، بی‌حالی، لنگش، زخم‌های پوستی یا تلفات ناگهانی، موضوع سریعاً به نزدیک‌ترین شبکه دامپزشکی گزارش شود.

حامی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه‌های مراقبت و پیشگیری در جمعیت شتر استان به صورت مستمر ادامه دارد و دامپزشکی استان با محوریت پیشگیری، صیانت از سرمایه‌های دامی و ارتقای بهداشت عمومی، اقدامات لازم را در مناطق پرورش شتر دنبال می‌کند.

  • گروه خبری : اخبار اصلی اسلایدر
  • کد خبر : 355340
کلمات کلیدی
موسوی ادمین آذربایجان شرقی

موسوی ادمین آذربایجان شرقی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور