مراسم بزرگداشت هفته دامپزشکی در اداره کل دامپزشکی استان برگزارشد
مراسم بزرگداشت هفته دامپزشکی با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران استانی، کشوری و همکاران اداره کل دامپزشکی استان، در سالن اجتماعات اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، در ابتدای این مراسم دکتر امیرحسین بهداد مدیر کل دامپزشکی استان ضمن خیر مقدم گویی به میهمانان و مدعوین مراسم و تبریک هفته دامپزشکی، در خصوص نام گذاری 14 مهر به نام روز دامپزشکی اظهار داشت: عاملی که باعث شده تا 14مهر به عنوان روز دامپزشکی انتخاب شود یک پیشینهی تاریخی دارد و آن هم بر گرفته از این است که در ایران باستان پدران و اجداد ما از افرادی که در طی یکسال به دامهایشان رسیدگی میکردند قدردانی و تشکر میکردند.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر با همت دکتر تاجبخش 14مهر به عنوان روز دامپزشکی انتخاب شد و این فرصت خوب را در اختیار ما قرار داده است تا همه ساله این روز را به دامپزشکان عزیز تبریک گفته و قدردان زحمات شبانهروزی آنها باشیم.
مدیر کل دامپزشکی استان با تاکید بر اهمیت مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام ابراز داشت: در عالم طبیعت 1709 عامل بیماری زا وجود دارد که تعداد 832 مورد از آنها مشترک بین انسان و دام میباشد و وظیفهی کنترل و مهار این بیماریهای مشترک برعهدهی دامپزشکی میباشد و چنانچه نتوانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند بیماریهای بسیار خطرناکی در بین عموم مردم شیوع پیدا خواهد کرد و این اصلا به نفع جامعه نیست.
وی با بیان این که آذربایجان شرقی جزء یکی ازآنفلوانزا خیزترین استانهای کشور میباشد، گفت: سوابق تاریخی استان حاکی از آن است که در گذشته این بیماری خساراتی براستان وارد نموده اما در سالهای 94 و 95 که کل کشور درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بود، خوشبختانه ما در استان تلفات زیادی نداشتیم و توانستیم آن سالها را به آرامی را پشت سر بگذاریم، هرچند که در سال 96 استان ما یکسری خسارات متحمل شد، اما خساراتی که بر استان ما وارد شده بود در مقایسه با دیگر استانها و نسبت به ظرویت بالای طیور پرورشی در استان قابل مقایسه نبود.
دکتر بهداد خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی به خاطر عملکرد مناسب خود در سال 96 به عنوان دستگاه اجرایی برتر در بین ادارات کل دامپزشکی سراسر کشور انتخاب شد و همچنین با کسب رتبهی دوم در کل کشور توانست چند سال متوالی به عنوان دستگاه برتر در کل استان معرفی و شناخته شود.
مدیرکل دامپزشکی استان در رابطه با اعتماد ایجاد شده بین مردم و دامپزشکان، عنوان کرد: مردم واقعا با همکاران ما ارتباط خوبی برقرار کردهاند و اینها همه به واسطهی تاثیراتی است که مردم از فعالیت دامپزشکان به چشم دیدهاند و این عوامل باعث شده تا حس اعتمادی متقابل بین مردم و دامپزشکی به وجود بیاید و این مایهی افتخار ماست.
دکتر وحدتی (نماینده مردم بستان آباد و رئیس مجمع نمایندگان استان):
به خطر افتادن سلامت انسانها برابر است با عدم رشد جامعه
رئیس مجمع نمایندگان استان، در ادامهی این مراسم با تبریک روز دامپزشکی، ابراز داشت: سازمان بهداشت جهانی و انجمن دامپزشکی جهان روز دامپزشکی را همیشه با پیامهایی گرامی میدارند، وظایفی که برعهدهی تکتک دامپزشکان عزیز هست مسئولیتی بسیار بزرگ میباشد که اگر در این مسئولیت بزرگ ایفای نقش نکنند مطمعنا بیماریهایی در جامعه شایع خواهد شد و در صورت ادامهی آن روند سلامت انسانها به خطرخواهد افتاد.
دکتر وحدتی با اشاره بر این که عقل سالم در بدن سالم است، بیان کرد: اگر سلامت جامعهی انسانی به خطر بیفتد در آن صورت عقل سالمی وجود نخواهد داشت تا انسانها بر توسعه و پیشرفت کشور و ممالک و جوامع مختلف تاثیر گذار باشند، در نتیجه همهی اینها نشان دهندهی این است که دامپزشکان وظیفهی خطیری برعهده دارند و اگر به این وظایف خود عمل نکنند مطمعنا شاهد توسعه و ترقی در جامعه نخواهیم بود.
وی در پایان دامپزشکان را افرادی پرتلاش برشمرد و گفت: زمانی که افرادی برای درمان حیوانات از روستایی به روستای دیگر و از شهری به شهر دیگر میروند، واقعا لازم به قدردانی از آن افراد است که با تلاش بیوقفهی خود در راستای کنترل بسیاری از بیماریها قدم برمیدارند و این فعالیت دامپزشکان برای ما ارزش بینظیری دارد.
دکتر زهرا ساعی (نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی):
سلامت و امنیت غذایی یکی از مهمترین دغدغههای جامعهی بشری است
دکتر زهرا ساعی نمایندهی مردم تبریز آذرشهر و اسکو نیز با حضور در این مراسم طی سخنانی با بیان اینکه سلامت و امنیت غذایی یکی از مهمترین دغدغههای جامعهی بشری به حساب میآید، خاطرنشان ساخت: طبق آماری که در دنیا مطرح است سالانه تقریبا 2 میلیون نفر براثر استفادهی مواد غذایی ناسالم جان خود را از دست میدهند و لذا سلامت و امنیت غذایی در رابطه با این موضوع بحثی بسیار مهم و ضروری میباشد.
ساعی ادامه داد: در حوزهی اقتصادی باید به این موضوع اشاره داشت که بخش سرمایهگذاری و سرمایه دامی جزو زیر مجموعههای بسیار مهم سرمایهگذاری در کشور میباشد به عبارتی طبق بررسی و پژوهشهایی که اتفاق افتاده بعد از صنعت نفت یکی از سرمایههای ملی کشور، بحث سرمایهگذاری در حوزهی دام و طیور میباشد که طبق رتبهای که اعلام شده ایران جزء 30 کشور اول دنیا، به خصوص در حوزهی گوشت گوسفندی و بز و طیور میباشد.
وی در خصوص مزایای همجواری استان با سایر کشورها، تشریح کرد: البته همجوار بودن با سایر کشورها حسنهایی هم دارد از جمله این که باعث خواهد شد تا در زمینهی صادرات بهتر از سایر استانها عمل کنیم و با پرورش بخش صادرات و ارتقاء کیفی محصولات خود شاهد بهبود شاخصهای صادراتی باشیم.
دکتر داودی (نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی):
دامپزشکان نقش بسیار مهمی در اقتصاد ایفا می کنند
نمایندهی مردم سراب نیز با حضور در این مراسم روز دامپزشکی را به تمامی دامپزشکان تبریک گفته و در رابطه با نقش بسیار مهم دامپزشکان در جامعه، ابراز داشت: دامپزشکان نقش بسیار مهمی در جامعه برعهده دارند به گونهای که اگر ذرهای کوتاهی از سوی آنها اتفاق بیفتد فاجعهی بزرگی در جامعه رخ خواهد داد.
وی با قدردانی از زحمات دامپزشکان، اظهار داشت: از آنجایی که دامپزشکان در معاینهی حیوانات ارتباط نزدیکی با آنها دارند و برای انجام وظایف خود همه روزه خود را در معرض اجرام بیماری زا قرار میدهند تا با کنترل بیماریها از جان دیگر انسانها دفاع کنند تشکر و قدردانی کرد و این فعالیت آنها را بسیار با ارزش از دید انسانها دانست.
دکتر داودی نقش دامپزشکان در اقتصاد را بسیار مهم دانست و گفت: دامپزشکان در بسیاری از حوزهها از جمله بهداشت و اقتصاد نقش بسیار مهمی دارند و اگر کوتاهی از سوی آنها اتفاق بیفتد سلامت و معیشت بسیاری از خانوادهها به خطر خواهند افتاد.
وی لازمهی کاهش درصد بیماریها را در تامین بودن غذای افراد دانست و مطرح کرد: در صورتی که سلامت غذایی افراد تامین باشد امنیت جوامع نیز به خودی خود تامین خواهد شد، بنابر این دامپزشکان نقش بسیار مهمی در فراهم آوردن این شرایط دارند.
دکتر فتحی: (رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی):
نقش بیبدیل دامپزشکان در تامین سلامت جامعه
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی در همایش روز ملی دامپزشکی نقش دامپزشکی در تامین سلامت غذایی را بسیار با ارزش دانست و عنوان کرد: امروزه شعار جامعهی دامپزشکان حیوان سالم، غذای سالم، و انسان سالم است و برای رسیدن به این موارد دامپزشکان نقش بیبدیلی را برعهده دارند.
دکتر فتحی ادامه داد: ما از نمایندگان مجلس انتظار داریم تا نسبت به این شغل و سختیهایش اعتبارات ویژهای در نظر گرفته و در جهت حل مشکلات موجود در این شغل اقداماتی انجام دهند، زیرا هر حرکت و هر قدمی که دامپزشکان برمیدارند بلافاصله نیاز به تامین منابع مالی دارند و در صورتی که این تامین اتفاق نیفتد مشکلاتی به وجود خواهد آمد.
دکتر مسعود محمدیان (مدیر کل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور):
نظارت دامپزشکی کشور بر واردات و صادرات فرآورده های خام دامی به طور مستمر صورت می گیرد
مدیر کل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور، ضمن تبریک و قدردانی از تمامی همکاران دامپزشکی استان و در راس آنها مدیرکل دامپزشکی استان، به وظایف حوزه قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور اشاره کرد و افزود: این حوزه که بحث کنترل واردات و صادرات فرآورده های دامی را بر عهده دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا که از یک سو اگر کنترل دقیق بر واردات فرآورده های خام دامی صورت نگیرد می تواند منشاء انتقال بیماری به داخل کشور شود و از یک سو اگر بتوانیم با واردات دامهای اصلاح نژاد شده محصولات با کیفیت تولید کنیم و در بحث صادرات وارد شویم می توانیم در چرخه اقتصاد کشور نقش موثری ایفا کنیم.
دکتر محمدیان در ادامه افزود: بحث دیگر بحث ترانزیت است که این مورد نیز هم میتواند تهدید باشد و هم از یک سو میتواند باعث درآمد زایی برای کشور شود.
وی در پایان به مشکلات وارداتی کشور در ماه های اخیر اشاره کرد و اذعان داشت: به لطف خدا و با تدابیر مسئولین امر و تدابیری که در حوزه واردات محصولات خام دامی اندیشیده شد، هیچگونه کمبود از جهت تامین مایحتاج پروتئینی برای مردم ایجاد نگردید و طبق گذشته مواد غذایی در حوزه دامی به کشور وارد می شود.
در بخشی از این مراسم نیز استاد پایه گذار (استاد شعر جناس) با شعر خوانی موجب گرما بخشی به این مراسم شد.
در پایان این مراسم از 19 نفر از کارمندان این اداره کل به خاطر تلاشهای آنها در جهت ارتقاء جایگاه دامپزشکی و همچنین ارتقاء بهداشت و سلامت در جامعه به عنوان کارمندان نمونه در سال اخیر با اهدا لوح تقدیر و تندیس قدردانی به عمل آمد:
دکتر عیسی مرادی کریمی (معاون توسعه مدیریت و منابع) و دکتر مهدی حامی (معاون سلامت) به عنوان مدیر نمونه، دکتر منصور محمدی (رئیس اداره دامپزشکی شهرستان تبریز)، دکتر رضا دادخواه (رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سراب)، مهندس یعقوب باقرزاده (رئیس اداره دامپزشکی شهرستان هریس) به عنوان روسای شهرستانی نمونه، دکتر ناصر عظیمی (رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی)، دکترناصر ابراهیمی صدر(رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی) به عنوان روسای ستادی فنی نمونه، دکتر اکبر خداداد (رئیس اداره برنامه و بودجه) و مهندس احمد رادی ماهر (رئیس اداره امور مالی) به عنوان رئیس اداره ستادی نمونه، دکتر جمال مظاهری خامنه (معاون اداره تشخیص و درمان و مسئول آزمایشگاه بیولوژی مولکولی pcr)، و دکتر مجید قفلگر قاسمی (کارشناس اداره قرنطینه و امنیت زیستی) به عنوان کارمندان نمونه بخش فنی، دکتر علی سمواتیان (مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان و رئیس روابط عمومی منطقه 4 کشور)، مهندس سید محمد هادی موسوی (کارشناس روابط عمومی)، آقای جواد منور سابق (کارشناس اداره امور مالی)، خانم مهندس سمیه اکبری افخمی (کارشناس امور اداری)، آقای محمود صادقی اقدم (همکار امور اداری) به عنوان کارمندان نمونه اداری، دکتر نادر رفیع خواه (معاون اداره دامپزشکی شهرستان تبریز)، آقای فیروز باقری فرد (کارمند اداره دامپزشکی شهرستان بستان آباد)، آقای رحیم حسن زاده (کارمند اداره دامپزشکی شهرستان جلفا) به عنوان کارمندان نمونه شهرستانی انتخاب و معرفی شدند.
نظر دهید