جوابیه:
دامپزشکی شهرستان تبریز 24 ساعته بر کشتارگاه ها، مراکز بسته بندی و عرضه فرآورده های خام دامی نظارت بهداشتی دارد.
با توجه به مطلبی که اخیرا در فضای مجازی با عنوان "آقایان دامپزشکی تبریز، مردم را به نام گوشت سلاخی میکنند" به انتقاد از عملکرد نظارتی اداره دامپزشکی شهرستان تبریز پرداخته بود، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان تبریز به این مطلب واکنش داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، دکتر ناصر عظیمی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان تبریز در مصاحبه با خبرنگاران گفت: این مطلب که با عنوانی عجیب در فضای مجازی منتشر شده است حاوی نکاتی است که بعضا انتقادی بوده، ولی جزو دغدغه های دامپزشکی شهرستان تبریز نیز می باشد، از جمله قیمت گذاری بالا که دامپزشکی در آن هیچ نقشی ندارد، اما بالا بودن قیمت موجب سواستفاده سودجویان و افزایش تخلفات بهداشتی می شود که کار دامپزشکی را در بحث نظارت دو چندان می کند.
وی در ادامه افزود: همکاران دامپزشکی شهرستان تبریز با توجه به فعالیت شبانه روزی کشتارگاه های دام و طیور، به صورت 24 ساعته بر مراحل تولید گوشت در کشتارگاه ها، مراکز بسته بندی و عرضه گوشت در قصابی ها و مرغ فروشی ها نظارت داشته و این اطمینان به مردم شهر تبریز داده می شود که در صورت خرید گوشتهای با مهر دامپزشکی، که دوره پیش سرد 24 ساعته را گذرانده و در کشتارگاه ها و زیر نظر مستقیم دامپزشکی تولید و عرضه میشوند سالم و بهداشتی بوده و مردم با خیال راحت میتوانند آنها را مصرف کنند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان تبریز با اعلام این مطلب که در کنار این نظارت ها، دامپزشکی همیشه توصیه های بهداشتی برای مردم عزیز دارد که عمل به این نکات جزو ضروریات می باشد، افزود: در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی شماره تلفن 1512 اداره دامپزشکی شهرستان تبریز آماده دریافت گزارشات و برخورد با متخلفین بهداشتی می باشد که در این خصوص نیز از ابتدای امسال تا کنون بالغ بر 127 پرونده از تخلفات بهداشتی به مراجع قانونی ارسال شده است که میزان جرم و محکومیت هر یک از متخلفین بسته به جرمی که انجام داده اند، توسط مراجع محترم قضائی ذیربط تعیین شده و سپس به اجرا در می آید.
وی اظهار داشت: نظارت مستقیم بر کبابی ها و مراکز طبخ بر عهده مرکز بهداشت و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوده و همراهی دامپزشکی اکثرا در قالب و بازدیدهای مشترک با دانشگاه علوم پزشکی (مرکز بهداشت) صورت می گیرد، که در این بازدید ها، نمونه برداری از واحد های متخلف انجام می گیرد و جهت تشخیص هویت گوشتهای مصرفی، نمونه ها به آزمایشگاه تشخیص بافت و تعین جنسیت و نوع دام به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان و آزمایشگاه مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور ارسال می گردد.
دکتر عظیمی در خصوص گوشت چرخ کرده فله ای نیز اظهار داشت: عرضه هرگونه گوشت چرخ کرده فله ای فاقد هویت در مراکز عرضه ممنوع بوده و این ممنوعیت به این علت است که ممکن است در داخل گوشت چرخ کرده فله ای، گوشت تاریخ منقضی و فاسد حتی گوشت منجمد دفریز شده (یخ زدایی غیر اصولی) با گوشت چرخ کرده فله ای مخلوط شده باشد و یا ممکن است به جای گوشت گوسفند و گاو، گوشت های دیگر که هویت آنها معلوم نیست و ارزش غذایی پائینی دارند (مانند سنگدان مرغ، گوشت گله گاوی و...) استفاده شده باشد، لذا توصیه همیشگی ما به همشهریان محترم این است که به هیچ عنوان گوشت چرخ کرده فله ای خریداری ننموده و اگر قصد تهیه چرخ کرده دارند باید فرآینده تهیه گوشت چرخ کرده جلوی چشم مشتری صورت گیرد، در پایان از مردم عزیز خواهشمندیم تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی موارد را با شماره تلفن ۱۵۱۲ در میان بگذارند .
نظر دهید