مدیر کل دامپزشکی استان اعلام کرد:
اقدام فوری اداره دامپزشکی شهرستان اسکو در مورد حیوان گزدیدگی روستای کلجاه
کارشناسان اداره دامپزشکی شهرستان اسکو با حضور به موقع در خصوص گزارش یک مورد حیوان گزدیدگی در روستای کلجاه شهرستان اسکو، نمونهبرداری از سگ پرسه زن و ارسال آن به آزمایشگاه ملی هاری در سریع ترین زمان ممکن و سایر اقدامات بهداشتی لازم را انجام دادند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، دکتر یحیی شیری پور مدیر کل دامپزشکی استان با اعلام این خبر گفت: یک قلاده سگ پرسه زن که به افراد حمله نموده و باعث مجروح شدن 3 نفر از اهالی روستای کلجاه گردیدهبود، بلافاصله با هماهنگیهای دادستان اسکو و حضور عوامل شهرداری اسکو و دهیاری روستای کلجاه زندهگیری شد. با عنایت به مشاهده علایم بالینی و تغییرات رفتاری، کارشناسان اداره دامپزشکی شهرستان اسکو سگ مذبور را مشکوک به هاری تشخیص داده و با هماهنگی مقام قضایی، با روش انسانی معدوم و نمونهبرداری از مغز آن انجام و در کوتاهترین زمان به آزمایشگاه ملی هاری واقع در اداره کل دامپزشکی استان ارسال گردید که نتیجه آزمایش هاری نیز مثبت تشخیص داده شد.
دکتر شیری پور افزود: اقدامات لازم توسط این اداره براساس دستورالعملها و ضوابط سازمان دامپزشکی کشور در خصوص نحوه برخورد با موارد کانون بیماری هاری از جمله واکسیناسیون سگهای صاحبدار در معرض خطر در شعاع 5 کیلومتری کانون بیماری، رصد و پایش مناطق و واحدهای پرورش دام در شعاع 10 کیلومتری انجام شده و تداوم تشدید مراقبتهای بهداشتی در دستور کار قرار دارد.
مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه متاسفانه در سالهای اخیر حیوانگزیدگی در شهرها و روستاها به طور معنیداری افزایش یافته و این موضوع به یکی از نگرانیهای مردم تبدیل شدهاست افزود: علاوه بر این که اجرای کامل دستورالعمل اجرایی مدیریت کنترل جمعیت و ساماندهی سگهای پرسه زن در حال حاضر با چالشها و دشواریهایی همراه بوده و به دلایل مختلف، در عمل تاثیر چندانی بر کاهش جمعیت سگهای پرسه زن نداشته است؛ رویکردهای نادرست برخی از افراد در خصوص حیوانات بلاصاحب به ویژه سگهای پرسهزن، از جمله غذادهی به این حیوانات در نزدیکی سکونتگاههای انسانی و همچنین ساماندهی نامناسب جمعآوری زبالههای شهری و روستایی عمدهترین دلایل ازدیاد بیرویه این سگها در داخل و حاشیه شهرها و روستاها میباشد.
وی در ادامه ضمن توصیه اکید به مردم در خصوص اینکه کنترل سگهای پرسه زن به منظور کاهش موارد حیوان گزیدگی و به تبع آن کاهش بروز موارد بیماری هاری یک وظیفه همگانی است اظهار داشت: حیوانات دارای صاحب که صاحبان آنها نسبت به انجام واکسیناسیون و مراقبتهای بهداشتی از قبیل انجام واکسیناسیون منظم، درمانهای ضد انگلی، مراقبت از بیماریهای پوستی، رعایت موازیت بهداشتی تحت نظر دامپزشک، تغذیه بهداشتی و ... مشکل بهداشتی و انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان را ندارند، ولی با توجه به اینکه حیوانات بلاصاحبی که در نزدیکی سکونتگاههای انسانی پرسه می زنند، هیچگونه متولی برای اعمال مدیریت بهداشتی بر آنها وجود ندارد، این حیوانات به عنوان مخازن خیلی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان از جمله: هاری، کیست هیداتید و ... محسوب می شوند و احتمال بروز این بیماریها دور از انتظار نخواهد بود.
دکتر شیری پور در پایان از مردم خواست در جهت کاهش احتمال انتقال بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، به توصیههای کارشناسان که از طریق مراجع ذیصلاح و قانونی ابلاغ میگردد عمل نمایند و از هر گونه اقدام غیرکارشناسی به طور جد پرهیز نمایند.
نظر دهید