برخورد جدی با عرضه گوشت و ماهی خارج از شبکه بهداشتی در آذربایجان شرقی
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی وانتهای فروشنده گوشت قرمز و ماهی کنار خیابان را مورد اشاره قرار داد و گفت: این کار خلاف مقررات است و در صورت مشاهده برخورد خواهد شد، چراکه خارج از سیستم صحیح و بهداشتی عرضه میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، دکتر امیرحسین بهداد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به این که در کشتارگاهها ناظر ذبح شرعی مستقر است، اظهارداشت: فروش گوشت ذبح شده در خارج از سیستم کشتارگاهی ممنوع بوده و در صورت مشاهده برخوردهای لازم انجام شده و گوشت نیز ضبط و معدوم میشود.
وی وانتهای فروشنده گوشت قرمز و ماهی کنار خیابان را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: این کار خلاف مقررات است، چه حلال گوشت باشند و چه حرام گوشت غیر مجاز هستند و در صورت مشاهده توسط اکیپهای دامپزشکی و یا حتی نیروی انتظامی برخورد خواهد شد، چراکه خارج از سیستم صحیح و بهداشتی عرضه میشود.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی افزود: تنها برخی از اوقات بحرانی ستاد تنظیم بازار میتواند مجوز فروش به تعداد معدودی وانت یخچال دار در نقاط مشخص شهر دهد و بقیه موارد ممنوع بوده و مردم گزارش کنند برخورد خواهد شد.
وی در پاسخ به این که چه تمهیداتی برای نظارت بر رستورانهایی که آبزیان حرام گوشت عرضه میکنند اتخاذ شده است، پاسخ داد: دامپزشکی تنها وظیفه نظارت بر فراوردهای خام دامی را دارد و در صورت پخت، وظیفه نظارت بر عهده معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خواهد بود. دکتر بهداد ادامه داد: معمولاً اکیپهای مشترکی جهت نظارت بر رستورانها تشکیل میشود که همکاران دامپزشکی با انجام آزمایشات لازم بر روی گوشتها در صورت مشاهده تخلف، ورود میکنند.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا، ابراز داشت: دامپزشکی مسئولیتش در حوزه بهداشت گوشت است و متولی کرونا بهداشت محیط است، اگر گوشتی کرونایی شود از کارگر کشتارگاه آلوده شده است و بهداشت محیط به آن رسیدگی میکند و ما هم در صورت مشاهده کارگری با علائم کرونا به علوم پزشکی گزارش میکنیم.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی در پاسخ به تسنیم، عرضه گوشت تاریخ مصرف گذشته برزیلی توسط دولت را در مقاطعی خاص مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: گوشتهایی که در حال اتمام تاریخ انقضا هستند، در صورت موافقت دستگاه قضایی، پس از آزمایش نمونههای متعدد، اگر ظاهر گوشت تغییر نکند و توسط کارشناس تأیید شد، بعد از اخذ مجوز قضایی به آزمایشگاه ارسال میکنیم و در صورت تأیید تاریخ انقضا را تا 25 درصد یعنی تا سه ماه، عمر ماندگاری افزایش میدهیم که مصرف آن در صورت تأیید اداره دامپزشکی هیچگونه مشکلی ندارد.
نظر دهید