• 1402/04/12 - 09:48
  • تعداد بازدید : 415
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری کلاس آموزشی ترویجی با موضوع بهداشت شیر و فرآورده های لبنی با تأکید بر بیماری تب مالت در روستای کلی قوزی شهرستان کلیبر

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجانم شرقی، این کلاس آموزشی ترویجی با مشارکت مدیریت محترم جهاد کشاورزی با موضوع بهداشت شیر و فرآورده های لبنی و با تأکید بر پیشگیری از ابتلا به بیماری تب مالت در روستای کلی قوزی شهرستان کلیبر تشکیل شد.

دکتر اکبر ارفعی در این کلاس گفت: تب مالت یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام است که برای پیشگیری از این بیماری، لازم است از مصرف شیر دامی که به تازگی دوشیده شده است، ممانعت شود. مهم ترین علامت این بیماری در انسان، تب با دمای بین 5/37 و 40 درجه بوده که با احساس گرما و یا لرز تکان دهنده همراه است.

وی اضافه کرد: سر درد، ضعف و خستگی، درد در مفاصل زانو و کمر، تعریق شدید خصوصاً در ساعات شب، دردهای منتشر بدن، بی اشتهایی، افسردگی و لاغری از علائم این بیماری هستند.

رئیس اداره دامپزشکی کلیبر اضافه کرد: یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از این بیماری، جوشاندن شیر خام قبل از مصرف آن است. دکتر ارفعی ادامه داد: شست و شوی کامل ظروف شیردوشی با آب گرم، عدم تماس با بافت های دام آلوده و جنین سقط شده آن، شست و شوی پستان دام و اطراف آن قبل از دوشش، همکاری مناسب روستائیان با اکیپ های واکسیناسیون دامپزشکی، پرهیز از کشتار غیرمجاز دام ها، پرهیز از مصرف پنیر تازه، بستنی و خامه غیرپاستوریزه، از جمله راهکارهای پیشگیری بیماری تب مالت هستند.

وی تاکید کرد: دامپزشکان، دامداران، کشاورزان، قصاب ها و خانم هایی که شیر دام را می دوشند، پرخطرترین گروه در معرض این بیماری هستند که لازم است مسائل بهداشتی را در این زمینه به میزان بیشتری رعایت نمایند.

  • گروه خبری : اخبارشهرستان صفحه اصلی,کلیبر
  • کد خبر : 304023
کلمات کلیدی
kh-kalibar کلیبر

kh-kalibar کلیبر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید