دوره آموزشی ترویجی آشنایی گروه هدف با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو (CCHF) در هوراند برگزار شد.
با همکاری شبکه بهداشت و درمان و اداره دامپزشکی یک دوره آموزشی آشنایی با خطرات بیماری تب خونریزی دهنده کریمه_کنگو در شهرستان هوراند برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی دکتر محمد روحی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان هوراند ضمن اشاره به گزارش بروز بیماری تب کریمه کنگو در برخی استانهای کشور افزود: با عنایت به نقش آموزش و اطلاع رسانی در پیشگیری از بیماریها و با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و ازدیاد و تکثیر کنه های ناقل بیماری یک دوره کلاس آموزشی ترویجی با موضوع راههای پیشگیری از بیماری خونریزی دهنده کریمه - کنگو با حضور رابطین سلامت بهداشت شهری و روستایی، منتخب اعضای شوراهای اسلامی روستایی، متصدیان مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و کبابی ها، رستورانها و غذاخوری ها، کارکنان، سلاخان و پرسنل کشتارگاه دام، قصابان و دامداران که جزو گروه در معرض خطر بیماری می باشند در سالن جلسه شبکه بهداشت و درمان شهرستان هوراند برگزار شد.
وی با اشاره به پرمخاطره بودن این بیماری و اینکه در دام زنده فاقد علائم بالینی مشخص می باشد افزود: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده، مصرف جگر و گوشت تازه آلوده بلافاصله بعد از ذبح و بدون رعایت فرایند پیش سرد، تماس مستقیم با خون، ترشحات و لاشه گوشت آلوده به انسان منتقل می شود.
دکتر روحی با اشاره به نقش موثر و چشمگیر افراد شرکت کننده در این کلاس آموزشی در پییشگیری از بروز و شیوع بیماری خاطرنشان کرد: رابطین سلامت و مسئولین خانه های بهداشت روستایی از طریق آموزش و آگاهسازی بانوان روستایی در خصوص رعایت نکات بهداشتی و الزامات حفاظت فردی بویژه دستکش و ماسک در موقع تماس با گوشت تازه، و نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت و جگر به مدت 48 ساعت در دمای یخچال نقش غیرقابل انکار دارند. قصابان و پرسنل شاغل در کشتارگاهها با رعایت اصول بهداشتی و استفاده از لوازم حفاظت فردی بویژه مانند لباس کار، چکمه، دستکش و ماسک در حین سلاخی و ذبح دام و دامداران و افراد شاغل در میادین دام با خودداری از جداسازی و له کردن کنه های روی بدن دام، بهسازی و سمپاشی جایگاه نگهداری و بدن دام به خصوص در فصل فعالیت کنه ها، جمع آوری روزانه کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری در پیشگیری از بیماری نقش بسزایی دارند.
وی در پایان ضمن تقدیر از همکاری شایسته شبکه بهداشت و درمان در برگزاری این دوره با عنایت به نزدیکی عید سعید قربان و به منظور جلوگیری از بروز بیماری "تب خونریزی دهنده کریمه کنگو" از همه شهرواندان خواست از ذبح دام قربانی در منازل و معابر و مصرف جگر و گوشت تازه ذبح شده بصورت نیم پز خودداری نموده و بعد از نگهداری گوشت وآلایشات دامی حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (4-0 درجه ) نسبت به مصرف آن اقدام نمایند.
نظر دهید