معاون بهداشتی و پیشگیری رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد؛
ضرورت ایجاد شورای عالی تخصصی بیماریهای مشترک بین انسان و دام
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور بحث تامین نیروی انسانی در سازمان دامپزشکی کشور را بسیار مهم خواند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، دکتر داود سلیمانی که در آیین افتتاحیه دومین کنگرهی ملی بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تیریز سخن می گفت اظهار کرد: علی رغم اهمیت بحث دامپزشکی و وجود تمامی مشکلات در این عرصه، سازمان دامپزشکی کشور مورد غفلت قرار گرفته است؛ به طوریکه 120 نفر از کارکنان استان بازنشسته شده اند ولی نفرات جایگزین آنها وارد سازمان نشده اند لذا در حال حاضر در بحث نیروی انسانی رو به افول هستیم.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: ما برای اینکه وزارت بهداشت و سایر سازمانهای مشترک را در کنار خود ببینیم و به دستاورهای واحد برسیم نیازمند ایجاد شورای عالی تخصصی بیماریهای مشترک بین انسان و دام هستیم.
وی در خصوص نقش اقتصادی و بهداشتی انگلها در لاشه و ضمائم خوراکی دام در کشتارگاهها نیز گفت: خسارات اقتصادی بیماریهای انگلی در گوسفند، بز و گاو شامل مرگ، کاهش وزن و کاهش تولید پشم، کاهش تولید گوشت و شیر، ضبط کبد، قلب و سایر اندامهای داخلی است. گاهی این بیماریها زمینه ساز رخداد سایر بیماریها هستند.
دکتر سلیمانی با بیان اینکه انگلهای کبدی و به خصوص فاسیلوزیس میتوانند زمینه ساز سایر بیماریها نیز باشند، افزود: اسپورهای باکتری به نام کلستریدیوم نوای در گوسفند و بز و گاهی در گاو در بافتهای تخریب شده توسط انگلهای کبدی، شروع به تکثیر کرده و تکثیر باکتری موجب ترشح سم بهداخل جریان خون و بیماری Infectious necrotic hepatitis و موجب مرگ سریع حیوان میشود. با وجود اینکه کلستریدیوم نوای همواره در محیط حضور دارد، سیاه مرض در مناطقی بروز میکند که در جمعیت گوسفندی وجود کرم کپلک کبد (فاسیولا و دیکروسلیوم) بالا باشد.
وی خاطرنشان کرد: تعدادی از بیماری های انگلی دام می توانند در بهداشت عمومی و بهعنوان آلودگی های انگلی قابل انتقال بین انسان و دام مطرح شوند که اهمیت آسیب های وارده به انسان ها با خسارات اقتصادی ناشی از آنها قابل مقایسه نمی باشد.
دکتر سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میزان کشتار دام و گوشت تولیدی کشور در سال 1401 شامل بیش از 14 میلیون رأس دام کشتاری سبک (گوسفند و بز) با وزن 279 میلیون کیلوگرم و بیش از یک میلیون و 400 هزار رأس دام کشتاری سنگین (گاو، گاومیش و شتر) با وزن 296 میلیون کیلوگرم میباشد.
دکتر سلیمانی افزود: متأسفانه بهدلیل وجود انگل ضایعات انگلی، مقدار 3 میلیون و 604 هزار کیلوگرم معادل 2 هزار میلیارد تومان میزان ضبطی ما در کشتارگاه در سال 1401 بود. اما با وجود این خسارت زیاد، ما حاضر نیستیم سرمایهگذاری در حدود 100 میلیارد تومانی را انجام دهیم تا از بروز این خسارات جلوگیری کنیم. امیدواریم با تأسیس شرکتهای دانش بنیان بتوانیم کمبودها و مشکلات این حوزه را جبران کنیم.
دومین کنگرهی ملی بیماریهای انگلی دام و انگلهای مشترک انسان و حیوان به مدت دو روز با شرکت بیش از 300 نفر دانش پژوهان و دامپزشکان کشور در دانشکدهی دامپزشکی دانشگاه تبریز برگزار می شود
نظر دهید