توصیه های بهداشتی دامپزشکی آذربایجان شرقی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
مدیر کل دامپزشکی آذربایجان شرقی توصیه های مهم بهداشتی در خصوص خرید و نگهداری ماهی شب عید را بیان نمود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، دکتر امیرحسین بهداد مدیرکل دامپزشکی استان با توجه به فرا رسیدن ایام نوروز به تشریح رعایت مسائل بهداشتی در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز پرداخت.
وی در بخشی از سخنان خود توصیه های بهداشتی در خصوص خرید ماهی را متذکر شد و افزود: از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می کنند خودداری نمایند.
وی با بیان اینکه ماهی قرمز باید دارای ظاهری سالم، تحرک مناسب و شنای متعادل باشد، گفت: در صورتی که ماهی ها به طور جداگانه خریداری می شوند ماهی جدید را حداقل به مدت دو هفته باید جدا نگهداری کرد و سپس به ظرف نگهداری اصلی منتقل کرد.
وی همچنین از شهروندان خواست از خرید ماهیانی که دارای علائمی مانند باله های جمع شده و تا خورده، ماهی بی قرار که پیوسته بدن خود را به اطراف می مالند خودداری کنند.
دکتر بهداد افزود: چنانچه اطراف دهان یا سطح بدن ماهی دارای لکه های پنبه مانند باشد و لبه باله ها خورده و سائیده شده باشد و همچنین پولک های ماهی ریخته شده باشد نیز باید از خرید آن پرهیز کرد.
مدیر کل دامپزشکی استان بر غیر قانونی بودن فروش و عرضه سایر گونه های جانوری و برخورد قانونی با متخلفین تاکید نمود و افزود: طبق دستور العمل سازمان دامپزشکی کشور فروش و عرضه خزندگان مانند لاک پشت گوش قرمز، مار و... ، دوزیستان مانند سمندر، قورباغه و... و نرم تنان مانند حلزون سیبی و... ممنوع می باشد و این اداره کل با همکاری اداره کل محیط زیست استان با متخلفین برخورد قانونی خواهد نمود.
وی در ادامه گفت: ماهی قرمز بومی کشور ما نیست و در شرایط مناسب حتی تا ۲۰ سال می تواند زنده بماند ولی معمولا به دلیل شرایط نگهداری بیشتر از ۶ الی ۸ سال زنده نمی ماند.
دکتر بهداد در مورد شرایط نگهداری ماهی قرمز گفت: بهترین دمای نگهداری ماهی قرمز بین ۲۰ الی ۲۵ درجه سانتیگراد بوده و این نوع ماهی در دمای بالاتر از ۲۵ درجه آسیب پذیر خواهد بود.
مدیرکل دامپزشکی استان حداقل آب مورد نیاز هر قطعه ماهی قرمز را یک الی دو لیتر برشمرد و افزود: آب مورد استفاده برای نگهداری ماهی قرمز باید بهداشتی بوده و حتما کلرزدایی نیز شده باشد و به جهت تعادل گازها، خروج کلر و همچنین هم دما شدن با محیط قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.
وی یادآور شد: ماهی قرمز به تغییرات ناگهانی دما حساس بوده و این تغییرات حتی می تواند منجر به مرگ آن نیز شود و از سویی دیگر نیز دستکاری ماهی باعث آسیب دیدن پوشش سطحی ماهی شده و ماهی را نسبت به باکتری ها و انگل های آب حساس و آسیب پذیر می کند.
دکتر بهداد در مورد تغذیه ماهی قرمز نیز گفت: غذادهی به ماهی بهتر است یکبار در روز و به گونه ای باشد که ماهی آن را مصرف کرده و باقی مانده غذا در تنگ باقی نماند، زیرا غذا دادن بیش از حد به ماهی موجب ته نشین شدن مواد آلی و دفعی ظروف شده و ممکن است به مسمومیت ماهی نیز منجر شود.
مدیر کل دامپزشکی استان در پایان افزود: به منظور جلوگیری از گسترش آلودگی و ایجاد بیماری در ماهیان وحشی و حفظ شرایط طبیعی اکوسیستم دریاچه ها و رودخانه ها مردم از رها کردن ماهی قرمز در آب های آزاد جدا خودداری نمایند و پس از عید ماهی ها را در حوض ها و استخرهای تعیین شده توسط شهرداری ها رها سازی نمایند.
نظر دهید