برگزاری کلاس آموزشی ترویجی بهداشت شیر در قشلاقات شهرستان کلیبر
رئیس اداره دامپزشکی کلیبر از برگزاری کلاس آموزشی- ترویجی در زمینه اهمیت بهداشت شیر و شیردوشی با تأکید بر پیشگیری از ابتلا به بیماری تب مالت با همکاری مدیریت محترم جهاد کشاورزی در قشلاقات شهرستان کلیبر خبر داد.
رئیس اداره دامپزشکی کلیبر از برگزاری کلاس آموزشی- ترویجی در زمینه اهمیت بهداشت شیر و شیردوشی با تأکید بر پیشگیری از ابتلا به بیماری تب مالت با همکاری مدیریت محترم جهاد کشاورزی در قشلاقات شهرستان کلیبر خبر داد.
در این کلاس آموزشی که با حضور تعدادی از دامداران، بهره برداران و کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان در قشلاقات کلیبر تشکیل شده بود، دکتر اکبر ارفعی نکاتی را در مورد بهداشت شیر، شیردوشی، جایگاه شیردوشی و مسائل مربوطه، امکان انتقال بیماری تب مالت از طریق شیر و فرآوردههای آن به انسان بیان نمودند. رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کلیبر گفت: جهت تهیه شیر سالم و با کیفیت باید نکاتی مانند سالم بودن دام شیرده، تمیز بودن پستانها هنگام شیردوشی، تمیز بودن محل شیردوشی و رعایت نظافت شخصی فرد شیر دوش و... رعایت گردد که در صورت رعایت عوامل فوق هم کیفیت شیر تولیدی بالا خواهد بود و هم بار میکروبی آن کاهش مییابد که به افزایش مدت زمان ماندگاری شیر خواهد انجامید. همچنین در ارتباط با بیماریهای منتقله از طریق شیر خام و فرآوردههای آن به خصوص بیماری تب مالت و نحوه از بین بردن عامل این بیماری در شیر و فرآوردههای لبنی و همچنین علائم ابتلا به این بیماری در انسان و دام توضیحاتی ارائه شد.
رئیس اداره دامپزشکی کلیبر به اهمیت واکسیناسیون بیماری تب مالت در دام های مولد گله و تاثیر همکاری روستائیان با اکیپهای واکسیناسیون بخش دولتی و خصوصی در کاهش میزان ابتلا به بیماری تب مالت تأکید کردند. همچنین راههای پیشگیری از شیوع این بیماری نظیر اجرای کامل واکسیناسیون دامها، سالم سازی حرارتی شیر خام و خودداری از مصرف شیر و محصولات لبنی به صورت خام (بخصوص پنیر) توسط ایشان به روستائیان توضیح داده شد.
نظر دهید