برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مخاطرات و راههای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشتارگاه دام شهرستان اهر
در راستای ارتقای سطح آگاهی و آشنایی افراد در معرض خطر با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو یک دوره کلاس آموزشی برای کارکنان و پرسنل کشتارگاه دام برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، دکتر محمد روحی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اهر با اشاره به نقش آموزش و اطلاع رسانی در پیشگیری از بیماریها اظهار داشت: با حضور ذابحین، چوبداران، کارکنان و پرسنل کشتارگاه دام یک دوره کلاس آموزشی ترویجی آشنایی با بیماری تب کریمه - کنگو در محل سالن کشتار کشتارگاه دام این شهرستان تشکیل و در خصوص راه های انتقال و چرخه بیماری، علائم و نحوه پیشگیری از بیماری در انسان مطالب آموزشی جامعی ارائه گردید.
وی با اشاره به اینکه با گرمای هوا و فعالیت کنهها احتمال آلودگی دامها به این بیماری افزایش مییابد و از سوی دیگر گزش کنه، تماس با دام و ترشحات خونی دام آلوده از مهمترین راههای انتقال آن به انسان می باشد، افزود: استفاده از لوازم حفاظت شخصی بویژه لباس کار، چکمه، دستکش، عینک و ماسک، خودداری از جداسازی و له کردن کنه های روی بدن دام، سمپاشی های منظم جایگاه نگهداری دام علیه انگلهای خارجی و جمع آوری فضولات دامی از جمله اقدامات کنترلی و پیشگیری کننده این بیماری محسوب می شود که با رعایت آن می توان تا حدودی زیادی این بیماری را کنترل کرد.
وی در پایان ضمن تاکید بر اهمیت نگهداری لاشههای استحصالی در کشتارگاه به مدت ۲۴ ساعت در دمای 4-0 درجه سانتیگراد جهت کاهش اسیدیته گوشت و از بین رفتن ویروس عامل بیماری از شهروندان خواست در هنگام خرید گوشت قرمز به مهر و لیبل دامپزشکی توجه و از خرید گوشت قرمز و سایر فرآوردههای دامی از مراکز عرضه غیر مجاز اکیداً خودداری کنند.
نظر دهید